Laksetaco

“Tacofest” er noe min 3-åring har begynt å elske. Da pynter vi bordet med fargerike servietter og 4-5 sugerør i ulike farger i hennes glass. Vi varierer ofte med hvilken type taco (alt fra typisk norsk taco til mer autentisk mexikansk taco) og noen ganger er det vel ikke egentlig taco, men noe med tacokryddersmak på. 🙂 Men her kommer en av de typene taco vi har realtivt ofte, og som jeg har supergod samvittighet for å servere hvilken som helst dag. Dette er supert godt og super enkelt og raskt og lage. Laksetaco!

Ingredisenser:

500-600 gr laks (filet)
6-8 stk tortillalefser (helst store)
2 stk store avokadoer
litt salat

Tacokrydder
2 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
1/2-1 ts chillikrydder
salt og pepper (gjerne cayenne)

Dressing
1 boks lettrømme
3/4 agurk
1-2 never fersk koriander
1 lime
salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen krydrene til tacokrydder. Mengdene av de ulike krydrene pleier jeg å variere. Men jeg pleier å bruke mest spisskummin, fordi det gir den typisk tacosmaken. Mengde chill varierer jeg i henhold til hvem som spiser. Med små barn i huset pleier jeg å være litt forsiktig med chillien, selv om jeg personlig kunne tenke meg enda litt mer sting i maten. 🙂
  2. Skjær opp laks i passende store biter
  3. Putt laksebitene, tacokrydderet og litt nøytral olje (f.eks raps eller solsikkeolje) i en brødpose og mariner
  4. Dressing: Rasp agurk. Bland sammen agurk, rømme, noen gode skviser med limesaft, hakket fersk koriander, salt og pepper
  5. Stek laksebitene i stekepanne (ca. 3-5 min, avhengig av størrelse på bitene)
  6. Skjær avokadoene i skiver
  7. Riv litt salat i en bolle
  8. Varm tortillalefsene
  9. Servèr

Categories: Enkel og kjapp, Fisk, Godt for kroppen - sunt, Hovedrett - Middag, Kose-middagsmat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.