Pizza laget med tortillalefse
Skrevet av Janne I denne oppskriften bruker jeg tacolefser som pizzabunn, både lett og godt. Hvis du sitter igjen med noen ekstra lefser etter fredagstacoen er dette en fin måte å bruke de opp. Jeg liker å variere litt når jeg lager pizza, i denne oppskriften har jeg valgt å bruke hvit saus på bunnen. Read More
Rogn, rømme og vårløk
Dette er en superenkel og god forrett. Vi fikk servert denne på hyttebesøk i Holtålen i Sør-Trøndelag av foreldrene til en god venninne av meg. Jørgen og jeg fikk skikkelig smaken på det, og har hatt helt dilla dette i perioder. 🙂 Ingredienser: seterrømme (helst Røros-rømme) lodderogn (rød og svart) evt. ørretrogn i stedet for Read More
Asiatisk wok med biff, østersaus, vårløk og hvitløk
Dette er en deilig, enkel og lett middag. Man kan storsett benytte de grønnsakene du har liggende i skapet. Jeg synes wok er supergodt med grønnkål eller spinat. I denne retten har jeg brukt både grønnkål og spinat. Det hadde holdt med bare grønnkål. Men fordi jeg hadde en åpnet pakke med spinat så gikk Read More
Gaupås-pizza med biff og pepperoni
Jeg har vokst opp på en gård som heter Gaupås gård. Og det er her navnet på pizzaen kommer fra. En gaupås-pizza er en pizza med god tjukk bunn, og med et enda tjukkere lag med topping på. Vi sparte aldri på råvarene på pizzaen hjemme på gården, og det gjør jeg fortsatt ikke. 🙂 Read More
Biff ytrefilet med rotgrønnsaker, bakte tomater og deilig hvitløksdressing
Dette er høstmat for meg. Biff kan absolutt spises hele året. Men kombinert med rotgrønnsaker så synes jeg det gir med en forsmak på høstens gode råvarer. Jeg laget en superenkel dressing til måltidet. Denne hvitløksdressingen har jeg brukt mye, og stammer opprinnelig fra en oppskrift jeg fant på Lises blogg (Bama). Ingredienser: Norsk ytrefilet Read More
Sashimi med ponzusaus
Jeg bare elsker foretter, og falt helt for en oppskrift mannen min Jørgen fant på Trines matblogg. Jørgen lagde dette som forrett til meg på vår 2-års bryllupsdag. 🙂 I ettertid har dette vært en slager som lørdagskos. Så tusen takk Trine og Jørgen, for inspirasjon til denne retten. 🙂 Ingredienser: Sashimi: salmalaks finhakket vårløk Read More
Torskeform med potet
Dette er nok til to storspiste personer, eller til en familie på 4 (med to mindre barn) Ingredienser: 4-6 poteter 1 squash 1 løk 2-4 stengler med stangselleri 2 tomater hakket fersk basilikum eller persille 2-4 store torskefilleter salt og pepper Fremgangsmåte: Sett stekeovnen på 225 grader Skjær poteter, løk og squash i skiver. Stek Read More
Focaccia
Jeg har vært en ivrig leser av Tara Smak, og fant en god oppskrift på focaccia. Jeg følger notorisk ingen oppskrifter til punkt og prikke, og har derfor gjort noen modifikasjoner til den originale oppskriften. Her kommer min variant. 🙂 Ingredienser: 1 pk tørrgjær 6 dl lunkent vann 4-5 ss olivenolje 2 ts salt ca. Read More
Lett kremet pastasaus med kylling og grønnkål
Dette er nok til to storspiste personer, eller til en familie på 4 (med to mindre barn) Ingredienser: Valgfri type pasta (Det er her brukt tagliatelle pasta) Saus: 1 pakke vasket og oppkuttet grønnkål 1 løk 3 fedd hvitløk 1/2 paprika 6 cherrytomater 1/2 – 1 brokkoli 2 kyllingfileter 2-5 spiseskjeer med crème fraîche (mengde Read More
Calendar
M | T | O | T | F | L | S |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Arkiv
Kategorier
- Andre blogginnlegg
- Bakst
- Barnemat
- Brød
- Dessert
- Enkel og kjapp
- Fisk
- Fisk
- Forrett
- Frokost
- Godt for kroppen – sunt
- gryterett/form
- Hovedrett – Middag
- Husmannskost
- Kaker
- Kose-middagsmat
- Kylling
- Kylling
- Lam
- Lunsj
- Ost
- Pai
- Pasta
- Pizza
- Reise
- Rundstykker
- Salat
- Storfe
- Suppe
- Suppe
- Svin
- Svin
- Søt bakst
- Tapas
- Tilbehør
- Vegetar
- Vegetar
- Vilt